19:00

VGLT

Referat: Varbergs GIF - VGLT

Så var det dags för seriepremiär i Klass 1 Halland P12 7-manna. Spännande att möta andra lag än på våren och idag stod VGLT för motståndet som under våren hamnat i mitten av Klass 2. Vallen bjöd oss en fantastisk inramning med sol, lagom temperatur och vindstilla.

Efter "lite" inledande strul med domare (Carlos hade blivit blixtinkallad till match i Div 4 och denna information hade gått oss förbi. Tack Linda, Adams mamma, som hade en domare i "bakfickan") var vi igång, 30 minuter försenade.

Vi hade pratat en del om markeringsspelets vikt inför matchen men vi var inledningsvis inte riktigt på plats ändå, tagna av det högre tempot jämfört med förra matchen i P11 och VGLT kunde ta ledningen efter 10 minuters spel. Vi kom därefter mer och mer rätt i våra positioner och fick nu bättre kontroll på deras anfall. Vi kunde gå till allt fler kontringar och anfall själva och hittade varandra bättre och bättre i passningsspelet. Efter ett fint uppspel kunde vi kvittera efter 20 minuters spel. Vi tog nu över allt mer av spelet och fick längre och längre anfall vilket även gav oss ledningen 5 minuter före halvtid.

Med ledning i paus, även om knappare påminde vi om förra matchens utveckling och att vi måste fortsätta ligga på. I inledningen av andra kom dock gästerna i ett par snabba anfall men vi lyckades hålla emot. Med ett mycket fint uppspel till vår topp kunde vi utöka ledningen till 3 - 1 en bit in i andra halvlek. Vi fortsatte att pressa på och nu var förhållandena omvända jämfört med inledningen. VGLT tvingades slå ifrån sig ach vi hade många fina chanser och skott i VGLT's "ramverk".

Dock kom vi lite högt i försvaret i jakten på fler mål och detta straffade sig både en och två gånger där VGLT kunde kontra in 3 - 2 och 3 - 3. Detta är ett läge som vi jobbat mycket på, att inte tappa fokus och börja hänga med huvudena och bli deppiga. Vi lyckdes ganska bra med detta och kunde fortsätta ligga på och anfalla.

Efter ett fint anfall med ett hårt skott från vår mitt mitt som målvakten inte kunde hålla, var vi påpassliga och slog in returen med 2 minuter kvar. Stor glädje i laget och GIF-klacken!

Vi kunde sedan hålla tätt och tog höstens första 3-poängare i denna serie! Hatten av för grabbarna som kämpade hårt och visade klass på alla positioner. En fin laginsats där alla hjälptes åt och segen var knapp men rättvis i denna fysikt tuffa men schyssta match!

Tack till våra supportrar och våra gäster som hade överseende med det inledande strulet. Stort tack också till Fredrik Lithén som kunde hoppa in och döma denna vackra fredagskväll!